Fyll huset med vårblomster!

Er du så heldig å ha kirsebær, magnolia, trollhassel eller Daphne Odorata i hagen? Ta en gren eller to inn i huset og la blomstene springe ut. Dersom du ikke har noen av disse har du kanskje snøklokker, krokuser eller påskeliljer.

Har du et eget bed for blomster du kun skal bruke til snitt? Forbered bedet nå med å rake det rent og fritt for ugress og steiner. Da blir det kjekkere å sette plugg plantene nedi jorden.

Har du ikke begynt allerede, så kan du begynne å så innendørs nå. Sandholdig jord, så-brett og frøene du bestilte i januar er vel klare? Setter du så-brettene i vinduskarmen vil veksten begynne raskere enn hvis du setter dem i et kjøligere rom eller et drivhus som ikke er oppvarmet. Jeg syns det er en fordel å la dem gro sakte i et litt kjøligere rom.

Georgine knollene kan plantes i potter og settes et beskyttet sted. På godværsdager kan de settes ut i vårsolen men husk å ta dem inn (frostfritt) under tak på kvelden!

Så fort snøklokker og klosterklokker har blomstret ferdig, kan man løfte opp tuer og dele dem for så å plante dem mer spredt. De foretrekker halvskygge, gjerne der jorden holder seg litt fuktig. Gjør seg godt under trær og løvfellende busker.

Har du pryd gress i hagen? Det som er vissent kan klippes tilbake nå. Det kan også de avblomstrede hage hortensiaene.

Fortsett å rydde rent der det kan samle seg snegler. Og nyt våren!