CercisMed Mai måned kommer alle kirsebær trærne i blomst; men jeg vil gjerne rette oppmerksomheten til et lite tre som heter Cercis. Også kjent som Judas tre. Dersom du har vært i Athen, Roma eller Madrid i februar, mars vil du ha sett dem blomstre i parker og alléer. De blomstrer naturligvis senere på våren hos oss. Først i mai måned.

De rosa små blomstene kommer direkte ut fra trestammen på årsgammel ved. Bladene er dekorative og hjerteformet og kommer frem først etter at blomstringen er over.

Cercis vil mest sannsynlig ikke nå sin fulle høyde her til lands, men det betyr ikke at vi ikke kan nyte det for det.Cercis chinesis og Cercis canadensis er de mest hardføre sortene og i godt assorterte hagesentre vil du finne både rosa og hvit blomstrede sorter.

Plassering: På en solrik og lun terrasse i krukke, eller et tilsvarende bed, og veldig godt drenert! Sørg gjerne for å ha en krukke full av tulipaner ved siden av. Tulipanene kommer i blomst omtrent på samme tid og vil komplementere de små mørke rosa blomstene.