Her er litt fra min gjøre-liste i og rundt hagen for februar.

  1. Treskaft på hageredskaper har godt av å gnis inn med linolje. Selv gamle og godt brukte redskaper blir som nye med litt linolje og det er ekstra kjekt å ta dem frem til våren. Lukter godt også!
  2. Sjekk Dahlia knollene dersom du overvintrer dem i boden eller kjelleren. Fjern de knollene som ser råtne ut og pass på at de fremdeles ligger tørt og frostfritt.
  3. Dersom du er heldig å ha juleroser (Helleborus) i hagen, fjern bladene slik at blomstene kommer til sin rett! Planlegger du hagen din på dette tidspunktet anbefaler jeg å planlegge inn Helleborus sammen med snøklokker. Da tar de seg ekstra bra ut. Best trives de litt beskyttet så plant dem gjerne under lauv fellende trær og store busker eller langs en sti som du går langs på vinterstid!
  4. Nå kan du begynne så smått å så! Sandholdig jord, så-brett og frøene du bestilte i januar er vel klare?! Setter du så- brettene i vinduskarmen vil veksten begynne raskere enn hvis du setter dem i et kjøligere rom eller et drivhus som ikke er oppvarmet. Jeg syns det er en fordel å la dem gro sakte i et litt kjøligere rom med dagslys.
  5. Muscari, Hyacinter/svibler, Iriser og Narcisser vil etterhvert dukke opp i hagesentrene. Driv dem frem innendørs og nyt lukten av våren på forskudd! Når bakken er tint planter jeg løkene ut.
  6. Har du sitrus- eller oliventre inne eller i drivhuset? Da er februar en fin måned å klippe grenene tilbake og til å skifte ut ny jord (gjøres hvert 3.-4. år).
  7. Fremdeles må de vintergrønne plantene vannes. Både de som står i bed men også buksbommene etc som står i krukker og på balkonger. Særlig viktig med vanning dersom de ikke er dekket med snø og spesielt viktig når det blåser!
  8. Sørg for at brettene med mat til hagefuglene alltid er rene og fyllt opp med variert mat og nytt vann.