Tid for tulipan løkerAugust for meg er bl.a tiden for å planlegge neste års tulipan bed og det er i august at løkene kommer i hagesentrene.

Det er lurt dersom du skal kjøpe tulipan løker, å gjerne gjøre det i august da utvalget er størst. Men; august er ikke tiden for å plante dem. Det bør du gjøre en gang sent ut på høsten, fra slutten av oktober til ut desember så lenge det ikke er frost i bakken. Da er sansynligheten for å få sykdom, sopp og råte på løkene mindre.

De stripete tulipanene gir meg sirkus og tivoli følelsen hver eneste gang når de springer ut i full blomst, mens de pastell fargede er nydelige og behagelige for øyet i ethvert bed.

De fleste tulipanene er ett årige. Dersom du vil ha tulipaner som kommer igjen kan du se etter disse:“Ballerina” (oransje), “Spring Green” (hvit /grønn), den klassiske “Queen of Night” (dyp mørk violett) eller sorter innenfor Viridiflora gruppen samt Darwin hybridene.

Plassering:Tulipaner foretrekker et solrikt godt drenert sted og behøver flere uker med kaldt vær inkludert frost for å gi en vellykket blomstring.

Tips:Når du har kjøpt løker er det lurt å oppbevare dem på et mørkt og kjølig sted frem til de skal plantes ut.

I mellomtiden ønsker jeg deg en fortsatt fin august måned!