Regn med fortsatt god vekst i hagen din denne måneden, noe som også betyr å fortsatt ha kontroll på ugresset.

For å hjelpe stauder og sommerblomster å blomstre til langt ut på høsten er et lurt å fortsette med å klippe vekk alle avblomstrede blomster slik at næringen heller går til produksjon av nye knopper. Mange stauder, og særlig georginer vil også behøve støtte.

Etterhvert som du rydder i hagen blir det en del hageavfall. Er du heldig og har mulighet til å lage din egen kompost, er det lurt å lufte innholdet i kompostbingen regelmessig ved jevnlig vending. På den måten råtner innholdet fortere.

Mot midten og slutten av august kan du begynne å akklimatisere planter som oliven- og sitrustrær som har stått ute i løpet av sommeren. Se været litt an. Dersom det blir regnfylt er det bare å bære dem inn. Dersom det blir en lang varm høst har de godt av å stå ute så lenge som mulig. Overvintringen bør være optimalt i et lyst, kjølig og gjerne i et litt fuktig rom. De skal vannes sjelden og aldri gjødsles i overvintrings perioden.

I august er det fremdeles flere blomster som er fine til å plukke og ta inn i buketter. Levkøy, roser, erteblomster, kornblomst, cosmos, ridderspore, solbrud og mjødurt, for å nevne noen av mine favoritter.

Av urtene er det mynte, oregano, gressløk, rosmarin, timian, persille løpstikke og ruccola som klarer seg ute over vinteren. De andre krydder urtene er det best å ta inn før frosten kommer. Forhåpentligvis er det enda en stund til!

Det som ikke er blitt beskåret av vintergrønt til nå, kan fremdeles beskjæres i løpet av august. Husk at vintergrønne planter kan du fortsette å gjødsle til og med september!

I løpet av august kommer tulipan, krokuser og påskelilje løkene for salg i hagesentrene. Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å avslutte sommersesongen på, enn å begynne planleggingen av neste vår´s hage!

Ønsker deg en riktig fin august måned i hagen!