Magnolia

Knapt noe roper vår, mer en den dramatiske blomstringen til Magnolia. En virkelig feiring av våren! I hagesentrene kan man finne både lave og høye av de nedenfor nevnte sortene. Men alle små Magnolia busker blir til trær med varierende høyde (3 til 7-8 meter) avhengig av jordsmonn og plassering. Ønsker du å hemme veksten er det fullt mulig å plante magnolia i en krukke.

De minste sortene Magnolia er de som tilhører “Stellata” gruppen og anbefales til mindre hager.For de språk kyndige vil arts navnet : Stellata, som betyr stjernelignende røpe formen på blomstene. Blomstene kommer før bladverket og dekker ofte hele grein lengden. Stellata sortene tåler faktisk også å stå i lett skygge, men på et vind beskyttet sted vel å merke.

En annen Magnolia , av de lavere sortene, tilhører “Loebneri“ gruppen. Disse tåler en litt mer vindutsatt plassering. Sorten “Merrill” er muligens den mest kjente. Den har hvite blomster med et svakt rosa hint.

De seneste til å blomstre er kultivarene “Susan” “Betty” og “Jane”. De blir mellom 3-4 meter høye og med varierende grad av rosa farger. Kultivaren “Genie” kan bli 3 meter på 10 år og har en slående mørk magenta farget blomst.

Enhver Magnolia er verdt turen til et vel assortert hagesenter eller en botanisk hage nær deg når tiden er inne!

Plassering:De fleste Magnolia vil foretrekke en beskyttet solrik plass, hvor de ikke blir stående for tett på annen beplantning. Godt drenert jord.

Beskjæring:Er ikke nødvendig, men en lett beskjæring går bra dersom du ønsker å holde formen og hindre veksten. Beskjæres lett etter blomstringen er ferdig på forsommeren, klipp vekk det som måtte være skadet og vertikale greiner for å få en åpen og balansert krone.